در حال حاضر وضعیت اقتصاد جهانی، برای آمریکا ارزشمند است؛ چون شرکتهای بینالمللی آمریکایی خارج از آمریکا و شرکتهای خارجی که در داخل کشور آمریکا فعالیت میکنند مسئول بخش مهمی از تولید اقتصادی، اشتغال، تجارت برونمرزی و جریانهای اقتصادی هستند؛ بنابراین یک ششم اقلام مصرفی خریداران آمریکایی وارداتی است. پس اقتصاد آمریکا یک غول بی شاخ و دم میباشد.
کشور آمریکا قدرتمندترین اقتصاد دنیا را نیز از نظر فناوری دارد. شرکتهای آمریکایی در پیشرفتهای فناوری؛ بهویژه در زمینه هوش مصنوعی، رایانه، داروسازی، تجهیزات پزشکی، هوافضا و نظامی در اول صف یا نزدیک به آن قرار دارند. چندین کشور از دلار آمریکا، بهعنوان واحد پول رسمی خود استفاده میکنند و در برخی دیگر، این ارز بالفعل است. آمریکا بزرگترین واردکننده و دومین صادرکننده بزرگ جهان نیز به شمار میرود.
در موارد فوق کلیاتی از اقتصاد آمریکا را بیان نمودیم، در ادامه این مقاله از وبلاگ وانیکس قصد داریم به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم که اقتصاد آمریکا چگونه است؟ و نکات بازارهای مالی آمریکا به چه صورتی است. پس اگر به دانستن مسائل اقتصادی کشورها علاقهمند هستید از شما دعوت میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
لیست موارد آورده شده در مقاله اقتصاد آمریکا چگونه است:
- منابع اقتصاد آمریکا کدامند؟
- رتبه بین المللی اقتصاد آمریکا در سرمایه گذاری چقدر است؟
- بازار کار در آمریکا چگونه است؟
- وضعیت بازارهای مالی آمریکا به چه صورت است؟
- مشکلات سرمایه گذاری در بازارهای مالی آمریکا
- سرمایه گذاری در بازارهای مالی آمریکا از طریق فرد واسط
- جذب مهاجر در اوضاع اقتصادی آمریکا
منابع اقتصاد آمریکا کدامند؟
حال که در باره اقتصاد آمریکا موارد کلی را مطالعه نمودید، بهتر است با منابع اقتصادی این کشور آشنا بشوید. اقتصاد کشور آمریکا توسط منابع طبیعی فراوان، زیرساختهای توسعهیافته و بهرهوری بالا تأمین شده است. آمریکا دومین ارزش کل برآورد شده منابع طبیعی را دارد که در سال ۲۰۱۹ به ارزش ۴۴٫۹۸ تریلیون دلار آمریکا حساب شده است، اگرچه منابع اقتصادی بر اساس برآوردهایشان متفاوت هستند. همچنین آمریکاییها بالاترین میانگین درآمد خانوار و کارمند را در میان کشورهای عضو OECD دارند. در سال ۲۰۱۳، آنها ششمین میانگین درآمد خانوار را داشتند که نزدیک به بالاترین درآمد در سال بود.
ضمناً باید گفت که کشور آمریکا بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز طبیعی در جهان است. در سال ۲۰۱۶، ایالت متحده آمریکا بزرگترین کشور تجاری جهان و سومین تولیدکننده بزرگ آن زمان بود که یکپنجم تولید جهانی را به خودش اختصاص داده بود. کشور آمریکا نهتنها بزرگترین بازار داخلی کالا را دارد، بلکه بر تجارت خدمات نیز کاملاً مسلط است.
رتبه بین المللی اقتصاد آمریکا در سرمایه گذاری چقدر است؟
در ادامه درباره رتبه بینالمللی اقتصاد آمریکا صحبت خواهیم کرد. در خصوص رتبهبندی بینالمللی اقتصاد آمریکا باید اینطور بیان کرد که اقتصاد ایالات متحده در رتبهبندی بینالمللی در سرمایهگذاری خطرپذیر و سرمایهگذاری جهانی تحقیق و توسعه در رتبه اول قرار دارد. همچنین مخارج مصرفکننده، ۶۸ درصد از اقتصاد ایالات متحده را در سال ۲۰۱۸ ایجاد کرد، درحالیکه حق نیروی کار از درآمد آن در سال ۲۰۱۷، ۴۳ درصد بود.
بازار کار در آمریکا چگونه است؟
بازار کار در کشور آمریکا، مهاجران را از سراسر جهان استخدام کرده است و نرخ خالص مهاجرت در کشور آمریکا یکی از بالاترینها در جهان محسوب میشود. ایالات متحده یکی از اقتصادهای برتر در مطالعاتی مانند «شاخص سهولت انجام کسبوکار»، «گزارش رقابتپذیری جهانی» را داراست.
آمریکا در سال ۲۰۱۷ در میان ۱۵۶ کشور، رتبه ۴۱ بالاترین نابرابری درآمدی را از آن خود کرد و بالاترین رتبه را در مقایسه با سایر کشورهای جهان غرب کسب کرده است. هرکدام از این متغیرها، پس از آن تاریخها ادامه داشتند و تا بهبود رکود، کشور ایالات متحده تا آوریل ۲۰۱۸ به دومین طولانیترین رکورد در تاریخ تبدیل شد.
وضعیت بازارهای مالی آمریکا به چه صورت است؟
بعد از دانستن وضعیت بازار کار در آمریکا، میخواهیم راجع به بازارهای مالی آمریکا صحبت کنیم. بازارهای مالی آمریکا از قدیم تا الان یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان محسوب میشوند که قطعاً آرزوی هر شرکت بینالمللی بزرگی این است که زمانی بتواند وارد بازارهای مالی آمریکا شود. یا بهتر است اینگونه بیان کرد که تمام شرکتهای بزرگ و معروف در جهان، همگی در این بازار سهیم هستند و سهامشان هر روز، بین سرمایهگذاران بزرگ دنیا معامله میشود.
همچنین بازارهای مالی آمریکا یکی از پرطرفدارترین و در عین حال قدرتمندترین بازارهای مالی در جهان است؛ بهطوری که شاخص بازار بورس در آمریکا به یکی از معیارهای سنجش، برای تحلیل اقتصاد کلان در بین تحلیلگران اختصاصاً یافته است. در سال ۲۰۲۰، به طور میانگین روزانه معادل ۶ میلیارد دلار در بازارهای مالی آمریکا معامله میشود. شرکتهای بزرگی نظیر آمازون، گوگل، امریکن ایرلاین، والت دیزنی، مکدونالد، فروشگاههای زنجیرهای والمارت، فیسبوک، شرکت خودروسازی تسلا، اوبر، مؤسسه مالی جیپی مورگان، شرکت مایکروسافت، برند نایک، شرکت هواپیمایی بوئینگ از جمله شرکتهایی سهیم در این معاملات هستند.
مشکلات سرمایه گذاری در بازارهای مالی آمریکا
در طول زمانهای قدیم، تحریمها یکی از بزرگترین مشکلات بر سر راه ایرانیان برای تجارت و سرمایهگذاریهای بینالمللی بوده است، اما در سرمایهگذاری در بازارهای مالی آمریکا، مشکل به این مباحث خاتمه نمییابد. از طرفی به دلیل تحریمها اجازه سرمایهگذاری در در این بازارها برای ایرانیان داده نمیشود. همچنین طبق قوانین داخلی ایران، سرمایهگذاری در بازارهای مالی آمریکا به علت سودآوری برای کشور آمریکا، حرام اعلام شده است. به این ترتیب مشکلات سرمایهگذاری در این بازار قدرتمند، تقریباً به یک عمل غیرممکن تبدیل شده است.
سرمایه گذاری در بازارهای مالی آمریکا از طریق فرد واسط
یکی از راههای سرمایهگذاری در بازارهای مالی آمریکا، استفاده از فرد واسط است؛ حال سؤالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که سرمایهگذاری در بازارهای مالی آمریکا از طریق یک فرد واسطه چگونه انجام میشود؟ در واقع باید گفت که شاید این روش یکی از روشهای رایج برای سرمایهدارانی باشد که شخصی مورد اعتماد را در کشورهای دیگر سراغ دارند. بهاینترتیب، شما شخصی را بهعنوان وکیل خود در کشورهای دیگر مأمور خریدوفروش سهام خود در بازارهای مالی آمریکا میکنید.
باید این نکته را هم بهخاطر بسپارید که درهرصورت مالک قانونی سهم، شخصی است که سهام به نامش است و در صورت بروز هرگونه اختلاف، فرد سرمایهگذار درباره ادعای مالکیت سهام یا سودهای تقسیمی سهم، هیچ حق قانونی را نخواهد داشت.
جذب مهاجر در اوضاع اقتصادی آمریکا
در سال ۱۹۳۰ آمریکا دچار رکود اقتصادی بزرگ شده بود و به همین علت، قوانین مهاجرتی جدید، مانع از ورود مهاجران به آن کشور شدند؛ اما تصویب قانون مهاجرتی هارت سیلیر در سال ۱۹۶۵ نقطه پیوندی در کشور آمریکا به دنبال داشت؛ بر اساس این قانون، محدودیتهای مبنی بر نژاد و ملیت برداشته شد و ساختار مهاجرت بر مبنای دورهمی آمدن خانوادهها و قائل شدن ترجیح برای تخصص حرفهای شکل پیدا کرد.
سخن پایانی با وانیکس
در پایان این مقاله بعد از کسب اطلاعات کلی درباره اقتصاد و بازارهای مالی آمریکا، باید گفت که اولین عنصر سیستم اقتصادی یک کشور منابع طبیعی آن کشور است. کشور آمریکا از لحاظ منابع طبیعی و مزارع حاصلخیز و خاک غنی بسیار ثروتمند است و آبوهوای متعادل نیز به این ثروت افزوده است. دومین عنصر، نیروی کار است که این منابع طبیعی را به کالا تبدیل میکند.
تعداد کارگران موجود و از آن مهمتر، بهرهوری آنها، کمک به تعیین بهبود و سلامت اقتصاد کشور میکند. کشور آمریکا، در طول تاریخ خود شاهد رشد پیوسته نیروی کار بوده است که این مورد به نوبه خویش، تبدیل به عامل محرکی برای گسترش اقتصادی مداوم در آمریکا شده است. در نهایت امیدواریم خواندن این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد. سعی تیم تولید محتوای وانیکس این است که اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربران خویش قرار دهد.