با توجه به مکانیزه شدن صنایع در داخل این کشور، ۵ درصد از نیروی کار در بخش کشاورزی اشتغال دارند و این در حالی است که بیش از هفتاد درصد از شاغلان این کشور در بخش خدمات مشغول به کار هستند. در ادامه با این مقاله با موضوع اقتصاد آرژانتین با تیم بازرگانی وانیکس همراه شوید.
آشنایی با آرژانتین
پایتخت کشور آرژانتین شهر بوینس آیرس است. مردم این کشور عموما به زبان اسپانیایی صحبت میکنند و از نظر مساحت در رتبه هشتم دنیا قرار دارد. کشور آرژانتین در زمینه فراوردههای نفتی رشدی فزاینده داشته و در حوزه عرضه محصولات کشاورزی نیز رشد را تجربه کرده است.صنایع پتروشیمی و نفت و گاز آرژانتین ۲۰ درصد از کل صادرات این کشور را شامل میشود. در شهرهای مختلف این کشور، میادین نفتی به وضوح دیده میشود، اکتشافات و استخراج از معادن در آرژانتین یک صنعت در حال رونق است. همچنین قدرت خرید مردم این کشور رشد را نشان میدهد تا جایی که قدرت خرید ارز نیز بالا رفته است. در حدود شش درصد از اقتصاد آرژانتین در حوزه کشاورزی و ماهیگیری است و سیب، گلابی، پرتقال و مرکبات از عمده محصولات در سبد صادراتی این کشور به شمار میآید. کشور آرژانتین از لحاظ دارا بودن منابع طبیعی بسیار ثروتمند است.
جمعیت تحصیلکرده در این کشور زیاد است و بخش کشاورزی در صادرات رتبه بالایی دارد. آرژانتین در گذشته درگیر بحرانهای اقتصادی بوده، اما امروزه توانسته با اتخاذ سیاستهای جدید، کنترل نسبتا خوبی برای بحرانهای اقتصادی داشته باشد. این کشور از آن دسته کشورهای ثروتمند است که امروزه در فهرست کشورهای مقایسهای جانمایی شده است.
اصلاحات اقتصادی آرژانتین
از حدود دو دهه پیش سیاستهای اصلاح صادرات و واردات در اقتصاد آرژانتین اعمال شد که این سیاستها توانست میزان تورم را کاهش و گشایشهای اقتصادی را افزایش دهد. با این اقدامات فرار سرمایه از این کشور کاهش داشته و سرمایههای خارجی به آرژانتین وارد شدهاند، همچنین تولید ناخالص در این کشور رشدی پنج درصدی را ثبت کرده است.در گذشته اقتصاد آرژانتین دومین کشور قدرتمند در آمریکای جنوبی بود. در سالهای اخیر کاهش شدید ارزش پول ملی و تورم بالا تجربه کرده، عملکرد ضعیف اقتصاد آرژانتین در بیش از یک دهه قبل ناشی از کاهش تولیدات سویا و ذرت بوده و نتایج این عملکرد ضعیف اقلام صادراتی تا سالها قابل مشاهده بود.سیاستها در گذشته سبب ایجاد برخی از بحرانها در آرژانتین شد. نرخ بیکاری این کشور بیش از ۹ درصد است که خوشبختانه این عدد کاهشی شده است، اکثر مردم آرژانتین هم اکنون در بخشهای خدمات، صنعت نفت و گاز، معدن، کشتیسازی، صنایع غذایی، دخانیات و خودرو فعالیت دارند. با بکارگیری این سیاستها اکثر کارخانهها در شهرهای بندری بنا شدند. توزیع منابع درآمدی در کشور آرژانتین به شکلی عادلانه انجام میشود و در کل رشد اقتصادی بیش از سی درصدی در این کشور را شاهد هستیم، این کشور یکی از توسعه یافتهترین کشورها در آمریکای لاتین به شمار میآید.
در حدود یازده درصد از اقتصاد آرژانتین وابسته به محصولات کشاورزی است. یک سوم صادرات این کشور خود به بخش کشاورزی اختصاص دارد، انواع روغن گیاهی، گندم، ذرت، بلوط، محصولات دامی، محصولات چرم و پشم گوسفند، از دیگر کالاهای مهم به قصد صادرات در آرژانتین به حساب میآیند.دولتمردان این کشور به محدودیتهای مالی اقتصاد آرژانتین ادامه میدهد، اما بدهیهای کوچک و با ارزش اسمی دلار آمریکا به واحد پول این کشور یعنی پزو تبدیل میشوند. در زمانی که پرداخت وامهای بینالمللی این کشور متوقف شد به شکل مؤثری سبب کاهش کسریهای حسابها جاری در بانکهای آرژانتین گردید. بر این اساس حسابهای مالی دولت آرژانتین، به مقصدی برای ورودی سرمایهگذاران مستقیم خارجی شد و به طرز چشمگیری افزایش یافت.پس از این اتفاقات شرکتهای بینالمللی اروپایی و آمریکایی سهام شرکتهای خصوصی شده کشور آرژانتین و بخشهای عمده سودآور عمومی را به دست آوردند و مقادیر قابل توجهی اوراق بهادار جهت وثیقه بدهیها و وامهای بانکی دریافت کردند.
با روی کار آمدن دولت جدید آرژانتین از ابتدای سال ۲۰۱۵، اقدامات اصلاحی جدیدی با هدف احیای اقتصاد آرژانتین صورت گرفت. برداشتن کنترل از نرخ ارز، مشوقهای سرمایهگذاری، تصویب چارچوبهای قانونی جدید جهت مشارکت بخش دولتی و خصوصی و کاهش تدریجی مبالغ یارانهها از جمله سیاستهای جدید مالی در سطح کلان این دولت به حساب میآید.
از طرفی کاهش مالیات بر صادرات، ایجاد یک سازوکار جدید برای واردات، فعالیتهای گسترده در تجارت بینالمللی، نقشآفرینی در فضاهای بینالمللی مانند تجارت آزاد با اتحادیه اروپا، اصلاح ساختار نهادهای مرتبط با توسعه سرمایهگذاریها و سیاست رقابت در کشور را میتوان از دیگر سیاستهای مهم در دولت جدید آرژانتین در بخشهای تجارت خارجی و سیاستهای رقابتی در اقتصاد آرژانتین عنوان کرد.
در طی یک دهه گذشته آرژانتین با مشکلات اقتصادی، مانند نداشتن دسترسی به اعتبارات بینالمللی رو به رو بوده، اما با این وجود این کشور توانسته رشد اقتصادی مثبت را تجربه کند. دولت جدید این کشور به دنبال به دست آوردن اعتماد سرمایهگذاران بینالمللی از مسیر ترویج قانون مطلوب به منظور ایجاد یک پویایی بیشتر به بخشهای مختلف مانند کشاورزی خواهد بود.
تحلیلها نشان میدهند که اصلاحات سیاستی در سه حوزه تجارت، سرمایهگذاری و سیاست رقابتی انجام شده و این سیاستها منجر به یک افزایش در رشد و بهرهوری اقتصاد آرژانتین شده است. این سیاستهای جدید آرژانتین بطور یکجانبه اصلاحات تجاری و توسعه تجارت منطقهای را هدف قرار داده است تا منجر به رشد در اقتصاد این کشور شوند.
اعضای مجمع مرکوسور شامل برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه است و باعث شده از تجارت ترجیحی و آسان بینالمللی از روش صادرات کالاها و خدمات درون اتحادیهای بهره ببرند. با این عضویت سهولت تجارت را میتوان درباره محصولات کشاورزی و اقتصاد آرژانتین مشاهده کرد.
هم اکنون برای تداوم این رشد اقتصادی، کشور آرژانتین نیازمند ایجاد ظرفیتهایی جدید برای تولید است که به سرمایهگذاران بیشتری نیاز دارد، اما دولت این کشور به بنگاههای خارجی سرمایهگذار به چشم یک رقیب مینگرد. همچنین مشکلات سیستم بانکی آرژانتین و پایبند نبودن دولت این کشور به قراردادهای منعقد شده، از مهمترین عوامل کاهش سرمایهگذاری بینالمللی در اقتصاد آرژانتین به شمار میآید. از دیگر اقدامات لازم برای جبران موارد گفته شده در این کشور، بهبود فضای تحصیلی و آموزشی است.
صنایع آرژانتین
همانطور که در بالا عنوان شد آرژانتین یکی از تولیدکنندگان عمده گوشت گاو و گوسفند، پشم و گندم در جهان است. این در حالی است که انواع میوهها مانند انگور نیز از محصولات مهم کشاورزی این کشور به حساب میآید. بیش از نیمی از وسعت کشور آرژانتین را مراتع تشکیل دادهاند که در این نواحی دامهای شامل گاو و گوسفند پرورش داده میشوند.
با این وجود صنایع تولیدی مانند مواد شیمیایی، فولاد، سیمان، کاغذ، خمیر کاغذ و منسوجات هم اکنون عمدهترین سهم را در اقتصاد آرژانتین دارند. مقاصد عمده صادرات فرآوردههای آرژانتین کشورهای روسیه و الجزایر هستند، اما بازارهای چین نیز از بازارهای هدف صادرات محصولات آرژانتینی است. از لحاظ واردات، محصولات مورد نیاز این کشور عمدتا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام میشود، این در حالی است که مهمترین شریک تجاری و اقتصاد آرژانتین، کشور برزیل است.
کلام آخر
منابع تامین انرژی این کشور معمولا زغال سنگ، نیروگاههای اتمی و نیروگاههای آبی هستند. آرژانتین در کنترل اقتصاد خود یک کشور خودکفا شده است، اما با وجود این به دلیل بی ثباتی در سیاستها و نرخ بالای تورم، با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند.
شرکت تجاری وانیکس با استفاده از افرادی خبره در حوزه واردات کالا از مبدا چین و امارات متحده عربی آماده ارائه خدمات به شما مشتاقان عزیز در زمینههای گفته شده است. شما جهت سرمایهگذاری و واردات هر نوع کالا، با متخصصان و کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.